duminică, 11 martie 2012

Afla cum sa protejezi structura acoperisului !

Izolatia necorespunzatoare a acoperisului poate duce atat la disconfort in lunile de iarna sau de vara cat si la o crestere nejustificata a cheltuielilor de intretinere a casei . O izolatie buna a acoperisului poate reduce seminficativ consumul de energie termică şi, astfel, costurile de intretinere ale casei vor fi mult mai mici. 

Structura acoperisului si modul in care aceasta este realizata are o mare importanta asupra bunei functionarii a izolatiei . 


Sa presupunem ca folositi o invelitoare tip tigla metalica si o folie anticondens de calitate indoielnica . Montajul tiglelor metalice sa face pe un suport de sipci , sipci care sunt prinse de structura acoperisului cu cuie . Pe un acoperis de 200 mp se bat cca. o mie de cuie , deci avem  o mie de posibile locuri prin care se poate infiltra condensul . Daca folia anticondens nu are rezistenta mare , aceasta va ceda , in momentul in care lemnul folosit la acoperis se va usca , si astfel vor aparea infiltratiile la nivelul invelitorii .In cazul in care folositi ca izolatie la acoperis vata minerala , aceasta isi va pierde o buna parte din propietatile de izolare si astfel costurile cu intretinerea casei vor creste . 

Bariera de vapori 

Bariera de vapori se monteaza la interior si are rolul de a proteja structura acoperisului de efectele negative ale umiditatii din casa .
In casa se formeaza vapori de apa datorita folosirii apei menajere, a respiratiei oamenilor, datorita plantelor, etc. , vapori de apa care au tendinta de a migra catre acoperis . In cazul in care nu se foloseste o bariera de vapori , acestia vor ajunge in structura acoperisului , unde , datorita diferentelor de temperatura vor condensa .  Cu cat diferenta de temperatura ,intre mediul exterior si casa, este mai mare, cu atat vaporii de apa vor condensa mai repede si astfel se va deteriora mai repede structura acoperisului . Pentru a proteja acoperisul este absolut necesar sa se monteze o folie bariera de vapori care sa impiedice aparitia condensului in strctura acoperisului . Este foarte important ca suprapunerile randurilor de folie sa fie etansate cu ajutorul unei benzi de etansare . La intersectia cu peretii se va realiza o etansare cu ajtorul unui silicon special de interior .

Acoperişul este o structură complexa si trebuie tratata ca atare . Este foarte important sa protejati structura acoperisului prin folosirea unei folii anticondens de calitate si a unei bariere de vapori potrivita izolatiei dvs.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu