duminică, 28 februarie 2016

Ce inseamna sa angajezi " meseriasi " pentru instalarea acoperisului tip tigla metalica

Zilele trecute am citit un articol referitor la un nene din Iasi care a vrut sa isi schimbe acoperisul unei case si s-a trezit ca a primit o amenda de 30.000 RON ( trei sute de milioane vechi ).

Articolul integral poate fi citit AICI !

Iata ce concluzii am tras eu din acest articol :

-          Beneciarul (Rupanu Ioan ), a incercat sa “ iasa mai ieftin “ ( macar la montaj, daca la materiale nu s-a putut J ), si a “ batut palma “ cu o echipa de montatori , fara a avea vreun contract semnat cu acestia. Ghinionul lui a fost ca un vecin binevoitor l-a reclamat ( sau poate a avut nenorocul ca cei de la ITM sa treaca intamplator pe strada ), si s-a trezit cu o amenda de 30.000 RON ( cate 10.000 RON pentru fiecare persoana care lucre fara forme legale ). DINTRE TOATE PERSONAJELE IMPLICATE IN INCIDENT, A IESIT CEL MAI SIFONAT !!!

-          Meseriasul si reprezentatii firmei care au vandut tabla nu isi asuma in nici un fel raspunderea, si nu recunosc in nici un fel faptele relatate de Beneficiar. Atat timp cat la mijloc nu exista nici un contract intre parti, nici “ meseriasul “ si nici distribuitorul de tabla nu pot fi trasi la raspundere.

In momentul in care achizitionati un acoperis tip tigla metalica, costul montajului este cuprins intre 500 si 2000 euro ( in functie de materialul dorit, panta si forma acoperisului, etc. ), din acest cost aproximativ 20% ( in cazul firmelor neplatitoare de TVA ), reprezentandu-l taxele si impozitele datorate statului .

Intrebarea mea este : merita sa platesti intre 100 si 400 de euro pentru a :

-          Beneficia de garantie la montaj ( nici un certificate de garantie pentru un serviciu nu este valabil daca nu este insotit si de o facture fiscala ) ?
-          Fi exonerat in cazul unui accident de munca, accident ce are loc pe perioada instalarii invelitorii ( in majoritatea cazurilor accidentele petrecute in timpul instalarii invelitorii necesita mai mult de 3 zile de ingrijiri medicale ) ?
-          Fi exonerat in cazul unui control din partea reprezentantilor ITM ( in cazul unui control existenta unui contract de prestari servicii cu o firma sau cu o PFA , va absolva de plata amenzilor aferente muncii la negru ) ?


Astept comentariile pertinente vis-avis de acest subiect .

Un comentariu:

  1. În decursul timpului, am adunat o vastă experienţă în comercializarea, distribuţia şi montajul materialelor de acoperiş în general şi ţiglei metalice în special deţinând în perioada 2008-2009 aproximativ 5% din cota de piaţă pe sectorul ţiglei metalice.
    SC OLINT COM SRL este o companie cu o experienţă de peste 10 ani în mediul de afaceri, având ca principal domeniu de activitate comercializarea materialelor pentru construcţii şi amenajări.

    http://www.rufster.ro

    RăspundețiȘtergere