vineri, 4 februarie 2011

Cerere de oferta

Iata cum decurge o discutie legata de vanzarea unui sistem de invelitoare , discutie avuta pe mail in ianuarie 2011 .

Posibil beneficiar : "Buna ziua. As dori  un sistem complet de acoperis cu tigla metalica. Sa fie de 0.5mm grosime, varianta cea mai ieftina pe care o aveti. Va atasez mai jos o schita a noului acoperis pt a putea calcula cantitatile. Astept oferta dvs. Multumesc anticipat !"

Eu : "Buna ziua , 
Va rugam sa refaceti schita , specificand toate datele necesare ( coama , streasina , fronton , etc ) intocmirii unui deviz pentru un sistem de invelitoare complet .

Asteptam cu interes noua schita pentru a va putea face o OFERTA DE PRET FOARTE BUNA ."

 Posibil beneficiar : "Acoperisul il ridic la vara, asa ca acum va pun estimativ, speram sa ma ajutati dvs la calcularea materialelor.

tabla : 230 m2
folie 250 m2
sort (partea de jos) 50 m
pazie (margine) 40 m
dolie 10 m
jgheaburi 50 m
capac jgheab 6 buc
coborari 5x 4m
coama 26 m
  carlige 50 buc
 Coturi si restul ce mai trebuie puneti dvs. Dupa ce consultati schema, daca e cazul de rectificari in ceea ce priveste cantitatile va rog sa imi spuneti. Mentionez ca acoperisul va avea si 2 cosuri. 
Tabla sa aiba 0.5mm si la tigla si la jgheaburi, eventual un link spre modelul pe care il aveti ar fi f bun, sa o vad cum arata. Ma grabesc, trebuie sa le cumpar saptamana asta, mai analizez cateva oferte si ma decid.
  Multumesc anticipat"


Eu :
Buna ziua ,


 Din punctual meu de vedere este o mare greseala ceea ce vreti dvs. sa faceti . Interesul meu este de a va vinde materialele pentru acoperis dar nu vreau sa fac acest lucru in aceste conditii .


 Sa ve explic pe scurt de ce cred ca faceti o greseala .


 Cumparati acum materialele pentru acoperis . Neavand un plan al acoperisului ( care sa fie respectat ) este foarte posibil ca atunci cand veti face acoperisul sa va mai trebuiasca materiale . Nefind realizate din aceeasi rola de otel , panourile de tigla metalica vor avea nuante diferite si este posibil ca ele sa “ imbatraneasca “ diferit , urmarea fiind un acoperis “ patat “ .

O alta mare problema este depozitarea panourilor de tigla . Nu cred ca cineva va sta sa ridice in fiecare saptamana toata tabla , panou cu panou si sa o stearga . Chiar daca ar face acest lucru este foarte posibil sa zgariati materialul astfel incat acesta sa rugineasca ( datorita deteriorarii stratului de vopsea si a expunerii la mediu continuu umed ).


 Indiferent de decizia dvs. sper ca aceasta sa fie cea mai buna ."

In textul de mai sus ( textul este 100% real ) gasiti cele mai frecvente greseli pe care le fac posibilii cumparatori de tigla metalica :

- nu ii intereseaza calitatea si provenienta materialelor
- nu ii intereseaza garantia materialelor sau a montajului 
- nu ii intereseaza detaliile tehnice ale produselor . 
- nu trimit planuri sau schite pe baza carora sa se poate face o oferta de pret corecta , pentru tot sistemul de invelitoare . 
- cumpara materiale pe care le vor folosi peste cateva luni ( pentru ca e nu stiu ce super promotie ), perioada in care aceste materiale este foarte posibil sa se deterioreze . 


O  oferta care sa va ajute sa luati o decizie corecta ( indiferent care ar fi ea ) , ar trebui sa cuprinda :

- numele producatorului si modelul pentru care se face oferta ( nu este de ajuns " tigla metalica VikingProfil " - corect ar fi " tigla metalica VikingProfil Koral  " ).
- numarul si dimensiunea panourilor de tigla metalica necesare intregului acoperis . 
- grosimea panourilor de tigla metalica si  a stratului de vopsea .
- numarul si tipul accesoriilor .
- tipul foliei anticondens.
- tipul si dimensiunea sistemului de drenaj .

Sper ca cele de mai sus sa va ajute atunci cand cautati o oferta de pret pentru un sistem de invelitoare complet . 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu