duminică, 19 februarie 2012

Intretinerea sistemului de jgheaburi si burlane


Sistemul de jgheaburi si burlane este o componenta esentiala a unui acoperis. Rolul acestuia este de a prelua apa pluviala si a o dirija catre canalizare , protejand fatada constructiei .

Este foarte important ca sistemul de drenaj sa fie ales conform necesitatilor, o subdimensionare a acestuia putand crea probleme , atat la acoperis cat si la fatada constructiei .

Pentru a avea o durata de viata mare , jgheaburile si burlanele casei trebuiesc intretinute, periodic fiind necesara o curatare a acestora .
Cea mai importanta revizie a sistemului de jgheaburi si burlane se va face toamna tarziu , pentru a se curata sistemul de drenaj de frunze, murdarie , etc. Tot la aceasta revizie se incearca si depistarea eventualelor probleme aparute si remedierea acestora . In cazul in care apar probleme legate de etanseitatea sistemului , piesele in cauza vor fi demontate ,curatate ,  reparate ( daca este cazul ) dupa care vor fi din nou instalate pe acoperis .
La aceasta revizie vor fi curatate atat jgheaburile cat si burlanele evitandu-se colmatarea acestora, urmata de aparitia fenomenului de „ dop de gheata „ . Curatarea sistemului se face cu ajutorul unei perii si a unui furtun cu presiune , cu mare atentie pentru a proteja fatada constructiei .
In cazul in care , dupa curatarea jgheaburilor si a burlanelor , se observa anumite zgarieturi , locurile in cauza vor fi protejate cu ajutorul unui strat de vopsea . Producatorii de jgheaburi si burlane , ofera vopsea de retus , special pentru acest lucru .
Pentru a se evita formarea de turturi si o depunere masiva de zapada, se recomanda instalarea unor sisteme de degivrare , care au rolul de a topi zapada si gheata care se formeaza mai ales pe jgheab .

Acest sistem de degivrare este in esenta un cablu incalzit pe care sunt montati diferiti senzori de umiditate si temperatura . Acesti senzori au rolul de a eficientiza sistemul de degivrare , prin intreruperea activitatii acestuia ( si implicit a consumului ) , atunci cand in jgheaburi nu exista gheata sau zapada .

Este recomandat ca atat curatarea sistemului de drenaj cat si instalarea unui sistem de degivrare sa se faca de catre profesionisti , pentru a se evita deteriorarea materialelor sau posibile accidente .

Rav Construct Company comercializeaza si monteaza sisteme de jgheaburi si burlane Metidro, Novatik si Niagara. Pentru mai multe detalii va rugam sa ne contactati.

Un comentariu: