sâmbătă, 17 martie 2012

Ferestre de mansarda montate gresit

Ferestrele de mansarda reprezinta cea mai performanta solutie de a aduce lumina naturala si aerul curat intr-o incapere .
Pentru a beneficia de avantajele unei ferestre de mansarda este foarte important ca aceasta sa fie instalata corect, conform ghidului de montaj oferit de producator . Recomandarea producatorilor de ferestre de mansarda este ca montajul  sa fie realizat de instalatori profesionisti .

Montajul prost al unei ferestre de mansarda atrage dupa sine costuri mari de remediere deoarece:

-          Se va indeparta invelitoarea din jurul ferestrei
-          Se va demonta fereastra de mansarda
-          Se va schimba folia anticondens din jurul ferestrei (daca este cazul )
-          Se vor schimba ramele de etansare sau anumite parti componente ale ferestrei  de mansarda
-          Se realiza un montaj corect al ferestrei de mansarda
-          Se va monta invelitoarea 

De foarte multe ori am vazut ferestre de mansarda montate foarte prost de catre “ baietii cu acoperisul“.  Retineti faptul ca nu oricine se poate urca pe un acoperis , este in stare sa monteze corect o fereastra de mansarda . 

Cele mai intalnite erori la montajul unei ferestre de mansarda sunt :

-          Izolarea defectuoasa a  ferestrei de mansarda cu folie anticondens . Folia anticondens montata la acoperis va imbraca rama ferestrei astfel incat sa nu existe posibilitatea aparitiei condensului pe rama . La ferestrele de mansarda Velux  se poate monta un kit de izolare termica care are incorporate aceasta folie anticondens .
-          Prinderea gresita a suportilor  ferestrei  de mansarda pe caroiajul de sipci . Pentru prinderea ferestrelor de mansarda se folosesc suruburile special care sunt livrate odata cu fereastra .
-          Lipsa sau montajul prost al piesei care are rolul de a prelua si dirija in lateral, condensul aparut pe acoperis ( deasupra ferestrei de mansarda ) . Multi “ montatori de ferestre de mansarda “ uita toatal de aceasta piesa . La acoperisurile tip tigla metalica aceasta piesa este foarte importanta deoarece acest sistem de invelitoare condenseaza foarte mult .
-          Fereastra de mansarda nu este montata in poloboc sau nu s-a facut alinierea verticala . In acest caz este posibil ca chederele ferestrei sa cedeze intr-un timp mult mai scurt decat ar fi normal .

In cazul in care aveti infiltratii la o fereastra de mansarda luati legatura cat mai repede posibil cu cel care a instalat-o pentru a remedia problema . Este posibil ca o infiltratie la fereastra de mansarda sa va deterioreze atat izolatia acoperisului cat si structura acestuia . 

Mai jos gasiti cateva poze ale unor ferestre de mansarda instalate gresit .













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu