duminică, 4 martie 2012

Montajul panourilor solare Velux


Panourile solare Velux transforma energia solara in energie termica oferindu-va  astfel  confortul dorit la costuri mult mai mici . Panourile solare sunt folosite pentru a produce apa calda menajera si pentru incalzirea locuintei atunci cand sistemul de incalzire este realizat prin pardoseala .

Spre deosebire de alte panouri solare , sistemul Velux are marele avantaj al sigurantei contra infiltratiilor in acoperis deoarece panourile solare sunt integrate in invelitoare . Sistemele mai ieftine si mai putin performante nu asigura aceeasi etanseizare , riscul unor posibile infiltratii fiind destul de mare . Panourile solare Velux folosesc acelasi sistem de rame de etansare ca si ferestrele de mansarda .

Instalarea propriu-zisa 

1.       Se ridica panourile pe acoperis . Recomand ca ambalajele de carton sa se indeparteze dupa ridicarea panourilor , evitandu-se astfel aparitia unor zgarieturi .

2.       Se monteaza suportii de plastic cu ajutorul carora panoul se va sprijini pe caroiajul de sipci .
3.       Se aseaza panourile unul langa altul si se conecteaza intre ele cu ajutorul piesei de legatura ZFR EF0
4.       Se dau gaurile prin care vor trece furtunele pentru tur si retur si se vor monta mansoanele speciale de cauciuc  ( ZFT 003 ) . Pentru o siguranta mai mare se vor folosi coliere de plastic .
5.       Se monteaza senzorul de temperatura
6.       Se monteaza ramele de etansare la fel ca la o fereastra de mansarda .
7.       Se monteaza invelitoarea 

Panourile solare pot reduce semnificativ facturile de intretinere a casei şi în acelaşi timp asigura o reducere  substanţială a emisiilor de dioxid de carbon.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu